Cookies
Met behulp van cookies kunnen we analyses maken en uw ervaring op onze website verbeteren. Bij verder gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer. Lees meer.
Akkoord
telefoon
Een overlijden?
We zijn er voor u!
24 uur per dag…
24/7 Een overlijden?
Wij staan klaar voor u
0111 40 2000

Kosten en verzekering

Waarom heeft u een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaart kost geld. Hoeveel is afhankelijk van uw wensen. Indien u vrijblijvend een overzicht wenst van de te verwachten kosten, dan kunt u via de contact link contact met ons opnemen. Wij zijn van mening dat er voor ieder budget een mooi en waardig afscheid kan worden geregeld. kijkt u voor een offerte op maat op de pagina: Uitvaart regelen.

Verzekeren

Wilt u uw nabestaande niet opzadelen met de kosten van een uitvaart, dan is het afsluiten van een verzekering wellicht een oplossing.

Welke uitvaartverzekeringen zijn er? Hieronder volgt voor u een overzicht:

Naturaverzekering

De naturaverzekering is een verzekering waarbij u voor een bepaald verzekerd bedrag de zorg van de organisatie van een uitvaart uit handen geeft aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt contact op met een rouwcentrum, begraafplaats of crematorium en regelt een kist of urn. Ook wordt vaak gezorgd voor vervoer en rouwkaarten, afhankelijk van het pakket van diensten waarvoor gekozen wordt.

Sommen verzekering

In het geval van een sommenverzekering keert de verzekeraar bij overlijden een afgesproken bedrag uit. Dan kan variëren van vijftig tot een paar duizend euro, maar de bedragen zijn over het algemeen klein. Daarom hebben veel mensen meerdere polissen afgesloten.

Depositofonds

Het depositofonds van een verzekeringsmaatschappij is ook een mogelijkheid om u te verzekeren. Een depositofonds is een soort spaarrekening met een meestal onherroepelijke storting, waarvan de rente tijdens het leven niet opneembaar is. De verzekeraar keert bij overlijden uit.

Nuvema Uitvaartverzekeringen “prima keus”

Bij Steijn Uitvaartzorg streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk. Dit is mogelijk met de uitvaartverzekering van nuvema.

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in Zeeland verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in Noord-Holland.

Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken.

Lokale prijzen

Om deze doelstelling te bereiken geeft Steijn Uitvaartzorg jaarlijks de lokale prijzen van Oosterland en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit de regio Oosterland worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een opmaat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Belangrijk om te weten voor u is dat wij, ongeacht of u wel of niet verzekerd bent, altijd de uitvaart voor u kunnen verzorgen naar volledige wens.

Premie uitvaartverzekering berekenen

Hoe duur is nu eigenlijk een uitvaartverzerkering? Bij Nuvema kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de uitvaartverzekering premie berekenen. De Consumentenbond adviseerde in haar gids uit 2012 te letten op zaken als de looptijd, soort uitvaartverzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de te betalen premie. De natura uitvaartverzekering van www.nuvema.nl noemde ze hierbij “een prima keus”.

Advies nodig bij de keuze voor een uitvaartverzekering? Wij helpen u graag bij het samenstellen van de uitvaartverzekering.

Advies over uitvaartverzekering

Hulp nodig?

Telefoon 0111 40 2000
info@steijnuitvaartzorg.nl

Deel deze pagina

Indien u niet aanwezig kunt zijn kunt u via Live Luisteren alsnog de begrafenis op afstand beluisteren.

© Copyright Steijn Uitvaartzorg |
Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring |
ArtestIQ